Бекир Кадриески е пребит в Струга след отказ за БГ гражданство

Бекир Кадриески е пребит в Струга след отказ за БГ гражданство
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.03.2024
  • Сподели:

Няма да има наказание за албанеца Арис Насуфи, пребил в Струга лидера на сдружението на българите в Северна Македония "Шемето" Бекир Кадриески. На 14 февруари съдия Йордан Йованов признава албанеца Арис Насуфи за виновен, че посред пладне на 13 юни 2023 г. е нападнал и бил Бекир Кадриески заради българския му произход и мюсюлманска религия на паркинг пред спортната зала в Струга. Съдията налага глоба на Насуфи и с това казусът приключва за правораздавателните органи в РСМ.

 

 

 

 

Присъдата е бързо произнесена и скандално нелепа. Според източници на Lupa.bg от Северна Македония глобата от 2000 лв. (61 696 македонски динари), наложена на Арис Насуфи, цели обтягане на отношенията между България и Албания. Преди да подаде оставка като премиер акад. Николай Денков разговаря със служебния премиер на Северна Македония Талат Джафери, който е с албански корени. Двамата са обсъдили следващите стъпки по изпълнението на споразумението между Скопие и ЕС, което ще отвори пътя на РСМ към еврочленство. А това не се харесва на политиците в западната ни съседка, които се борят за властта. Тяхната цел е да правят политика, удобна на Сърбия и Русия, но не и на ЕС. Дори самото им наказателно право не отговаря на изискванията на европейското. В нито една страна-членка няма присъда за насилие глоба от 2 000 лв., колкото в Северна Македония. 

Припомняме, че Бекир Кадриески бе пребит на паркинг посред бял ден на 13 юни миналата година. По информация на медията ни трима души са го нападнали - двама са го държали, а третият зверски го е ритал. Разследващите обаче са заловили само албанеца Арис. След побоя съпредседателят на сдружение "Шемето" бе приет за лечение във ВМА. Имал е вътрешни кръвоизливи и е уринирал кръв. Съдът в РСМ обаче прие, че е получил лека телесна повреда.

 

 

 

Бекир Кадриески бе потрошен заради българското му самосъзнание. Въпреки това преди да бъде нападнат, той е кандидатствал за гражданство в София, но е получил отказ.

Станете почитател на Класа