Мазохизъм ли е слушането на БНР: Разговорите в национален ефир са като "директна линия с някой психодиспансер"

Мазохизъм ли е слушането на БНР: Разговорите в национален ефир са като "директна линия с някой психодиспансер"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.03.2024
  • Сподели:

Може и да е мазохизъм,но аз упорито слушам в колата БНР, програма Хоризонт. Най-отличителната, емблематична част за мен са включванията на "слушатели". Това написа във Фейсбук журналистът Асен Григоров.

 

 

Той цитира и изказвания на слушатели по националното радио:

"Габриел не е българка!" "Трябва ни българска майка юнашка" "Българските мъже се изпе...стиха" - лее се свободно слово от ефира на нациналното радио.

"Аз съм от едно село до Левски, дядо ми е търгувал с бащата на Парцалев" - включва се друг. "Разбирам ви, но каква е връзката с темата на разговора" - заинтригува се водещата. "Каква е темата?" - пита на свой ред оня от селото до Левски.

Впечатлението е, че БНР откриват директна линия с някой психодиспансер. Възрастни хора в откровено нестабилно състояние получават национален ефир, за да се изкажат по - съгласете се - сложни политически въпроси: на България, Европа и света, на войната и мира, смята журналистът.

Според него, общата черта между всички е, че независимо от "възгледите" които споделят, никой не успява да навърже две последователни мисли, които да следват елементарна логическа верига.

"Днес претърпях 10 - 12 "слушатели", и от една страна ми е супер смешно, от друга ме е яд. Защото не разбирам на кого и за какво служат тези псевдодемократични формати, какви редакционни цели си поставят, наистина ли хората в БНР смятат, че това е "гласът на народа"?

Мнението на Григоров се споделя и от много българи, попаднали, къде без да искат, къде нарочно на предаванията на Националното радио.

Райчо Йосифов например смята, че това с включването е номер на радиото - уж дават всички гледни точки, но винаги пускат откачалки и никога хората, които имат какво да кажат, а после с разни хватки бързо се освобождават от тях.

Според Димитър Колев пък най-са забавни онези "ерудирани", по всяка вероятност пенсионирани профсъюзни деятели или партийни секретари, които четат патетични речи по всякакви теми, най-вече международни и политически, все едно са на трибуната пред трудовите колективи. И четат, четат, докато водещите , видели се в чудо, едва успеят тактично да ги прекъснат.

Само Диманов е краен - слушах от "немайкъде" радио Хоризонт, правейки туристически преход из Голо Бърдо! Боже, пази България, ако обадилите се са представителна извадка на гражданските настроения! Един слушател си позволи да каже "израждане" и спомена " пътната карта на "ТеменуШка", но бе тутакси прекъснат от другарката Великова! Извод - просто си спестете "Политически некоректно" по БНР....и душата иска словесна естетика!!!

А според Евгения Миловска става дума за пълен нонсенс, казано на чист български. Лошото е, че и когато канят "специалисти" да се изкажат за нещо, подборът пак е умопомрачителен.

 
 

Станете почитател на Класа