Шефката на СЕМ притеснена: Чакам да ме нападнат заради хазарта

Шефката на СЕМ притеснена: Чакам да ме нападнат заради хазарта
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.04.2024
  • Сподели:

Шефката на СЕМ Соня Момчилова алармира, че я заплашват и целят да я деактивират. Причината - ограничаването и забраната на рекламата на хазарт, за което тя се бори. 

 

 

Преди няколко дни по време на изслушването си в Народното събрание председателката на СЕМ обяви, че с юристите, работещи в регулатора, са подготвили проект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията, в който предлагат промени, с които да ограничат рекламата на хазарта в медиите.

Тази идея явно не се е харесала на някого и е последвал "предупредителен диалог". По този повод Момчилова сподели на своята фейсбук страница следното: 

Ненапразно целият ми съзнателен живот е преминал във или покрай медиите. Искам да кажа, че имам контакти и истински приятелства - не само съучастия и съпреживявания по микрофон и ефир.

Та, очаква се да ме нападнат, в отговор на позицията ми за ограничаването и забраната на рекламата на хазарт, като ме "уличат" в четирихилядническо прокарване интересите на фантомни или, може би дори автентични хазартни фирми от Русия. Това са измислили, за да ме деактивират. Предупредена съм, бързам да предупредя на свой ред.

Заявявам ясно: нямам понятие и абсолютно никакви отношения с абсолютно никакъв, не само хазартен бизнес, не само в Русия ами и в която и да било точка на планетата.
Казах всичко, което имах да казвам, и не спрях да повтарям през цялото време и като редови член, и като председател на СЕМ от трибуната на НС.

Хазартът убива децата ни!
Партократите пет пари не дават за разбитите животи и съдби на хората.
Не влизам в никакви, не само хазартни договорки.

Впрочем, убедена съм, че всичко ще се сведе до клевети, но и това е достатъчно, за да прати един човек в редиците на модерните бивши хора.

Предупреждавам още, че ще търся отговорност по съдебен ред за всяка изфабрикувана "хипотеза".
Благодаря на загрижените за репутацията ми, психическото и физическото ми оцеляване, почтени хора в журналистиката.

Нямам търпение да видя, какво ще им измислят интригантските мозъци и не, не съм изненадана. Заплахи имаше от самото начало, но който е податлив на регулиране не е годен за член на регулатор.

Станете почитател на Класа