Гейзо остава в ареста

Софийският окръжен съд остави в ареста Евгени Милев - Гейзо, предаде репортер на БГНЕС. По същество втората инстанция потвърди определението на Районния съд в Сливница. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
След съдебното заседание защитникът на Гейзо адвокат Стойко Бърборски заяви, че днес е направил нови доказателствени искания, но това не е било уважено от съдебния състав. Адвокатът коментира, че днешното решение е било предрешено. Към материалите по делото не е добавен протокол от разпит на трето лице, с което Гейзо е преминал българската граница, съобщи Бърборски. Разпитът е проведен на 28 декември. На въпрос, защо делото днес бе засекретено, след като Районен съд Сливница не го е гледал при закрити врата, адвокатът заяви: „За да не научи обществото, какъв фарс ще бъде делото“. Защитникът на Гейзо заяви, че е направил искане делото зда бъде открито за журналисти, дори не се е съвещавал с останалите членове на съдебния състав.
Според адвокат Бърборски показанията на третото лице са важни, защото той обяснява, какви са процедурите по граничните пунктове и оневинява по същество Евгени Милев. По повод магистралния грабеж, при който бе застрелян Богровеца, адвокатът бе категоричен, че Гейзо по това време не е бил в България. По думите на защитникът това се потвърждава от показанията и на друг свидетел. Не зная къде е братът на Евгений, но Емил Милев не е напускал страната, категоричен бе адвоката. Той допълни, че не му е известно Емил Милев да е обявяван за общодържавно издирване. След днешното решение на съда Емил Милев едва ли ще се предаде сам, допълни още Стойко Бърборски.БГНЕС припомня, че Евгени Милев-Гейзо бе задържан на 19 декември на ГКПП Калотина. Той, заедно с брат му - Емил бяха обявени за издирване от МВР във връзка с грабежа на АМ "Тракия" в нощта на 13-и срещу 14-и декември, при който двама мъже стреляха по полицаи след обира на турски гражданин. Впоследствие в интервю пред столична медия Гейзо отрече да е бил на местопрестъплението и заяви, че по време на грабежа е бил в Германия. Вътрешният министър Цветан Цветанов пък заяви, че Гейзо е бил изведен фиктивно в чужбина чрез подправени печати в задграничния му паспорт. В крайна сметка през миналата седмица мярката на Евгени Милев бе гледана от Районен съд - Сливница, но само по обвинението за съзнателно ползване на подправен документ. Все пак съдът се мотивира за постановяването на постоянния арест на Гейзо с това, че той е използвал паспорт с подправени печати, за да си осигури алиби за грабежа на АМ "Тракия".

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа