Съдът ще заседава по мерките срещу “Наглите 2”

Софийски апелативен съд (САС) ще заседава по мерките за неотклонение на задържаните лица по време на специализираната операция “Наглите 2”.
В съда са внесени жалби на лицата, които в края на 2009 година получиха мярка за неотклонение “задържане под стража” от Софийски градски съд. Съдебното заседание е от 10 часа на 5 януари.
БГНЕС припомня, че Софийският градски съд наложи на 23 декември най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на петимата задържани при проведената на 22 декември операция „Наглите 2”. Съдебното заседание продължи около два часа при закрити врати. Петимата обвиняеми дойдоха при засилена полицейска охрана половин час преди началото на съдебното заседание. След него наблюдаващият прокурор Бисер Кирилов отказа всякакъв коментар. Прокурорът заяви единствено, че е уважено искането на прокуратурата. Петима души бяха задържани при специализираната операция "Наглите 2" в София в навечерието на Коледа. Задържаните са братята Радослав и Димитър Лебешковски, Кирил Кирилов, Павел Петков и Цветомир Славчев, съобщи пред журналисти градският прокурор Николай Кокинов. Те са заподозрени за 12 отвличания. На петимата са повдигнати обвинения за отвличане и за участие в престъпна група, съобщи още градският прокурор на София Николай Кокинов тогава. Според Кокинов групата е действала заедно, в различни комбинации, като не всеки е участвал във всяко едно от престъпленията. Спецакцията бе продължение на реализираната на 17 декември операция “Наглите”.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа