Съдът остави „Наглите 2” в ареста

Софийски апелативен съд остави за постоянно в ареста петимата задържани при специализираната полицейска операция „Наглите 2”, предаде репортер на БГНЕС.
По този начин Апелативният съд потвърди определението на Софийския градски съд от 23 декември мярката за неотклонение "задържане под стража". След съдебното заседание, продължило повече от два часа, никой от адвокатите на петимата обвиняеми не пожела да застане пред камери. Защитниците коментираха единствено, че за всеки от обвиняемите има повдигнати различни обвинения за отделни отвличания. Адвокатите коментираха само, че по същество Софийският апелативен съд приема мотивите за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на първата инстанция – Софийски градски съд. Също така не стана ясно дали по делото срещу Кирил Кирилов, Радослав и Димитър Лебешковски, Павел Петков и Цветлозар Славчев е секретно. Адвокатите не поискаха да отговорят на въпроса дали по делото има специални разузнавателни средства. В началото на днешното съдебно заседание бяха допуснати журналистите, но след влизането на съдебният състав представителите на съдебната охрана, помолиха репортерите да напуснат залата. Днешното определение на САС е окончателно и не подлежи на обжалване.
БГНЕС припомня, че при закрити врата и засилени мерки за сигурност Софийският апелативен съд заседаваше по мерките за неотклонение срещу лицата задържани при операция „Наглите” 2. Апелативният съд разглежда жалбите на Кирил Кирилов, братята Радослав и Димитър Лебешковски, Павел Петков и Светлозар Славчев. На 23 декември състав на Софийски градски съд остави в ареста петимата, с мотив, че са съпричастни към отвличанията от последните години и има опасност да извършат нови престъпления.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа