Днес решават дали Маргините да останат в ареста

Полицията издирва извършителите на убийството на радиоводещия Боби Цанков, станало вчера по обяд в центъра на София. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира, че работата по случая продължава, съобщи БНР.

МВР и Прокуратурата ще преценят днес дали имат достатъчно основание за 72-часово задържане на Красимир и Николай Маринови - братята Маргини и Стефан Бонев-Сако, които бяха задържани късно снощи при акция на полицията в София. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов подчерта, че ще се въздържа от коментари, докато нямат конкретни факти и обстоятелства, които да бъдат изнесени пред медиите или да бъде запозната обществеността за действията, които предприемат право-охранителните органи.
Европейската комисия осъди убийството на Боби Цанков, който е разследвал подземния криминален свят на България, предадоха европейски медии. "Тези убийства продължават да бъдат проблем, на който в България е крайно необходимо да се обърне внимание", каза говорителят на Европейската комисия Марк Грей. "Надяваме се, че българските власти ще подведат под отговорност извършителите на този акт колкото се може по-бързо", изтъкна Грей./БГНЕС/

Станете почитател на Класа