Борисов: Платих борча на Станишев

Мога да ви уверя, че това, което е трябвало да направя, да платя борча на Станишев, съм го платил. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод позицията на БСП от вчера, че той е платил откуп на сомалийските пирати, предаде репортер на БГНЕС.
„Направи груб гаф БСП и съжалявам че самият Станишев не го е казал, а е пратил пионките си да говорят. Той знае, че аз много стриктно спазвам закона за класифицираната информация, държавността и не бих си позволи публично да кажа това, което е направил и затова го препратих на неговата съвест", заяви още премиерът. За коментара на Кирил Добрев, че Румяна Желева трябва да отиде в Сомалия, Борисов заяви: Тези хора не знаят какво са правили техните началници и затова си позволяват да говорят така. Не е коректно, не е честно и е типично в техен стил, каза още Борисов. "МВР в момента правят едни неща, които чакам да ми докладват .Дай Боже да се намерят тези трупове, за които говорят", каза още Борисов, запитан дали са ясни убийците на Боби Цанков. Премиерът обясни още и, че МВР няма да влиза в интерфейса, а ще иска в срок от 2 часа да бъде предоставена информацията за тежки убийства и престъпления и по този начин няма да се навлиза в личното пространство на гражданите.
Министър-председателят посети Института по металознание и Геофизичния институт към БАН, заедно с образователния министър Сергей Игнатов и председателя на Академията Никола Съботинов. Колегиалната обстановка, която цари между правителството и БАН трябва да бъде толерирана, отбеляза още премиерът. "С акад. Съботинов си разделихме вината на две. Бих поел вината от предишните правителства, че не се ползва БАН по простата причина, че и в търговете и в конкурсите много частни фирми трябва да участват", изтъкна той. Според премиера БАН трябва да е по-активна в предлагането на своите разработки, които могат да бъдат предложени и на държавата и на частните компании. Ние можем да им помогнем да ги продават навън с контактите, които имат нашите министерства, обясни той. С постановление на Министерски съвет или с моя заповед ще се постигне така, че да се печели от умовете на хората, каза още премиерът.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа