Иван Костов: Синята коалиция ще подкрепи промените в кабинета

„От името на Синята коалиция искам да заявя, че ние ще подкрепим предложените промени в кабинета поради две причини. Първата е персонална – когато се правят персонални промени, трябва да се вземе отношение към лицата и трябва да се каже нещо за тях – това ще бъдат министри на Р България и е редно да се произнесем какво очакваме от тях.“ Това каза Иван Костов от парламентарната трибуна за предстоящите промени в кабинета.
„Безспорно Николай Младенов е човек, който може да бъде много силен външен министър на България, по много причини – той има и качества, има и способност да прояви концентрирана воля и да овладее един труден сектор.
ДСБ имат основания да подкрепят кандидатурата на ген. Аню Ангелов за министър на отбраната, защото той е участник в един екип, който е поел в тежко състояние МО. Ние виждаме в него едно специфично съчетание на качества и той може да бъде добър министър на отбраната, каза още Костов. Подкрепяме този кабинет и очакваме от него след шестмесечно навлизане в материята, той да дава резултати. По думите му трябвало е да има повредени консултации и срещи с кандидатите за министри. Според Костов трябва да се превърне в първи ангажимент на новия външен министър европейската интеграция на страната. Очакваме от вас да работите силно в ЕС за енергийната сигурност за страната, Вие трябва да превърнете това в задача номер едно.
По отношение на кандидатурата на Аню Ангелов, Костов каза, че се очаква активното му участие за изработването на важни стратегически документи като стратегията за национална сигурност, нова военна доктрина и започването на процеса на модернизация на армията.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа