Алексей Петров е сред задържаните

Алексей Петров,  бивш съветник на бившия директор на ДАНС Петко Сертов и известен като "бивша барета" е сред задържаните при операцията "Октопод", потвърдиха  източници от службите. Той самият носи прякора Трактора.

 Причините за задържането му са посочените по-рано от министър Цветан Цветанов. Цветанов посочи пред БНТ, че Операцията е „за съпричастност на лица към организирана престъпна група, занимаваща се с рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови ресурси във връзка с дейността на „Кремиковци" АД, в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци, източване на ДДС от държавния бюджет. Изключително стройна и йерархична структура на организирана престъпна група, действала над десет години на територията на страната."

 Сред задържаните са и Дамбовците, Антон Петров - Хамстера. Дамбовци станаха популярни в пресата с хората, които са участвали в източването на "Кремиковци".

Антон Петров -Хамстера пък бе задържан пък по време на акцията "Наглите". На 28 януари софийски апелативен съд промени мярката за неотклонение на  Петров.

Информационна Агенция КРОСС

Станете почитател на Класа