Министър Тотю Младенов откри реновирана детска ясла в Белоградчик

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов откри днес напълно обновената детска ясла към ОДЗ ”Искрица” в Белоградчик, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.
На церемонията присъстваха кметът на Белоградчик Емил Цанков, депутатът от ПП ”ГЕРБ” Любомила Станиславова, областият и зам.-областен управители на област Видин, зам.-кметовете на общината, социални партньори, граждани. Ремонтът на детската ясла е извършен с целева финансова помощ от правителството в размер на 450 хил.лева. ”От това, което виждам, че прави общинското ръководство мога със сигурност да ви уверя, че Белоградчик има бъдеще. Резултатът, които виждаме днес – реновираната детска ясла ми дава основание да кажа, че държавата ще подкрепи всички ваши следващи социални инициативи. Мисля че трябва да се продължи и с проекта ”Социална трапезария”, реализиран и с подкрепата на Българската православна църква, за да защитим наи-уязвимите хора повреме на криза” каза при откриването министър Тотю Младенов. ”Това е наи-големият подарък за децата на Белоградчик, обект с голяма социална значимост. Социалната политика на общината винаги е била сред приоритетите на общинското ръководство. През последните две години сме обновили и сградата на ОДЗ ”Иглика”, основен ремонт на НУ ”Васил Левски”, реновиране на сградите на дома за сираци ”Надежда” и СОУ ”Христо Ботев. В момента изграждаме два нови центъра от семеен тип за деца ” казав словото си кметът на Белоградчик Емил Цанков.
От 13.00 часа министър Младенов ще проведе среща със социални партньори и работодатели в конферентната зала на хотел”Скалите”.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа