Поискаха доживотна присъда без право на замяна за Георги Цветанов

След близо двучасова пледоария прокурор Радослав Лазаров поиска доживотен затвор без право на замяна за Георги Цветанов, който е обвинен в убийството на 21-годишната варненска студентка Радостина Евтимова, предаде кореспондентът на БГНЕС от Варна.
За същото наказание пледира и представителят на частното обвинение адвокат Борислав Люцканов. В съдебната зала Люцканов заяви, че присъстващите искат справедливост, а не мъст. Той допълни, че според тях именно доживотният затвор без право на замяна е справедливото наказание. Адвокатът каза още, че убиецът трябва да получи възмездие и да изтърпи санкциите.
БГНЕС припомня, че преди влизането си в съдебна зала днес обвиняемият Георги Цветанов заяви, че не се чувства добре. Той обясни, че е отпаднал и не е в състояние да слуша или да води разговори. Това се случи непосредствено преди пледоарията на прокурор Радослав Лазаров. Заради инцидента беше повикан екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Днес е третият ден, в който продължават изслушванията по делото. Преди обяд адвокатите на Цветанов поискаха отвод на председателя на съда и на прокуратурата, но той беше отхвърлен. Повод за това беше наложената глоба в размер от 500 лева на един от защитниците – Илиян Василев, който представял тезите си доста емоционално.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа