Служители на РУМВР – Раднево задържаха извършители на грабеж над италиански гражданин

Тази сутрин в 8 часа в РУМВР- Раднево е получен сигнал, че в спешния медицински център е постъпил италиански гражданин с оплаквания, след нанесен побой, съобщиха от МВР.
При извършената проверка на място, пострадалият 44-годишен италианец е заявил, че около 3.30 часа на ул. “Тачо Даскалов” в Раднево бил нападнат от двама неизвестни, които го набили и му отнели портфейл с 200 лв., 200 евро, свидетелство за управление на моторно- превозно средство, лична карта, две банкови карти и др. документи. По случая е образувано досъдебно производство. В резултат на незабавните оперативно-издирвателни и процесуални действия са заловени извършителите – П. Б./23г./ и В. Л./24г./ от Кнежа. Двамата нападнали мъжа, след употреба на голямо количество алкохол в питейно заведение, където бил и потърпевшия. При прибиране от заведението, те нападнали чужденеца, ограбили го и изхвърлили портфейла с документите му в реката. В тях са намерени част от парите, които са иззети и върнати на собственика. П.Б. и В.Л. са задържани за 24 часа. Работата по документиране на случая продължава.
МВР припомня, че вчера бяха задържани двама мъже, нападнали 44-годишен немски гражданин в Гълъбово. Сигнал за инцидента в РУМВР бе получен около 22 часа на 25 февруари. Потърпевшият заявил, че на бул. “Република” е бил нападнат от двама неизвестни, които го заплашили с нож и му отнели мобилен телефон, 70 евро и 20 лв. При проведените незабавни оперативно-издирвателни действия, към 0.20 часа на 26 февруари, на около 100 метра от домовете им в гълъбовския кв. “Лозенец” бяха заловени извършителите – С. К./19г./ и И.М./25г/. Вещите, предмет на престъплението бяха намерени и иззети от близки на задържаните. С. К. е осъждан за кражба като непълнолетен, а съучастникът му – И. М. има 6 присъди за кражби и грабеж.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа