Кольо Парамов: Ивайло Калфин ще оглави евентуалната партия на Първанов

"В момента сме свидетели на раждането на нова партия, в дъното на която стои президентът Георги Първанов". Така финансовият консултант Кольо Парамов коментира скандала Първанов-Дянков по PRO.BG.
„Лансира се нов политически проект и най-вероятно Ивайло Калфин ще бъде номиниран за лидер”, прогнозира Парамов. Според него президентът не може да рискува с Румен Петков, защото той няма добър имидж в Европа, за разлика от бившия ни външен министър. Кольо Парамов е убеден, че скандалът между финансовия министър и държавния глава е „разлом в отношенията президент-премиер и влизане в ранна предизборна кампания”. Финансовият консултант пита, че след като премиерът Бойко Борисов е направил „джентълменски жест” да подкани Симеон Дянков да се извини на Първанов, защо така „държавният глава унижи финансовия министър”.
Парамов коментира още, че парализата на сегашното управление, е Иван Костов. „Той се стреми да блокира министър-председателя по всякакъв начин и засега успява през своите говорители да прокара свои идеи. И по-скоро му се иска премиерът да се провали”, подчерта Кольо Парамов и допълни, че новата десница – „Костов-Димитров е обречена на притихващи функции”. Финансистът смята още, че бюджет 2010 е тежък – „с един милиард лева неизпълнение на приходите в края на януари”. Според Парамов, държавата няма как да се разплати с частния сектор до края на март. „Вероятно това няма да се случи до и края на май”, прогнозира Парамов. Според него ключовото за страната ни е усвояването на еврофондовете и то да бъде „поне до 50-60 процента, като до момента усвояването е едва процент и половина”, подчерта финансовият консултант Кольо Парамов.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа