Плевнелиев: Здравните вноски се увеличават от 1 април

Министерски съвет взе решение за увеличаване на здравните вноски с 2% от 1 април, заяви регионалният министър Росен Плевнелиев, след днешното заседание на кабинета, предаде репортер на БГНЕС.
Плевнелиев заяви още, че няма как да е удовлетворен от фирмите, които почистват републиканската пътна мрежа, тъй като и днес е получил информация за ситуацията в страната. "Не съм удовлетворен от това, което се случва в зоната на Враца и Мездра - там има проблеми и липса на материали. В зоната на Мездра имаше договор, който беше провален и в момента работим с малки обществени поръчки там. Фирмите ще работят под натиск, дават всичко от себе си и резутатите са различни от различните части на страната. Министерски съвет вече си е казал думата отностно новият министър по еврофондовете Томислав Дончев", каза още Плевнелиев.
На днешното заседание на кабинета е дискутиран варианта за министър по еврофондовете, но официално решение не е взето. "Лично аз познавам този кмет много добре и съм изключително впечатлен от качеството на проектите, които са направени в неговата община - това са проекти, с които цяла Европа може да се гордее. Дончев е изключителен експерт и може би един от малкото хора в България, който е минал през всички оперативни програми и проекти. Той е страхотен проджект мениджър. Ще бъда горд негов колега.", коментира Плевнелиев. Регионалният минстър добави, че парламентът трябва да каже тежката дума за назначаването на Дончев.
Плевнелиев съобщи, че на днешното заседание на кабинета е взето решение за стартиране на отчуждителни процедури за изграждането на отсечката на "Околовръсното шосе" на София от "Симеоновско шосе" до "Младост" 4. Отсечката е с дължина 1,9 км, като към момента за нея са заделени около 20 млн. лв.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа