На 22 март ще е следващият протест срещу дупките във Варна

В социалната мрежа Фейсбук определиха нова дата за протест срещу уличните дупки във Варна. Той е насрочен за 22 март от 16:30 ч., като автопохода ще тръгне от паркинга на „Метро”, следващата точка е летище Варна, а крайната цел е общината в морската столица, до която протестиращите трябва да достигнат в 18:00 ч., съобщи кореспондентът на БГНЕС.
Основните изисквания на протестиращите са пет: 1. Договорите на Община Варна с фирмите, подържащи пътната инфраструктурата на града. Да се публикуват редовно на сайта на Общината; 2. Конкретен план, конкретни срокове и мерки за решаване на проблема с дупките и пътната настилка; 3. Редовен публичен отчет за похарчените пари за ремонт на улиците; 4. Редовен публичен отчет за харченето на парите на данъкоплатците; 5. Създаване на звено „граждански контрол" на дейността на Община Варна.
Сред участниците в групата ВАРНА-ДУПКИ, ДУПКИ И ТУК-ТАМ ПЪТ :( във Фейсбук могат да се прочетат всякакви мнения. „Не разбирам защо варненци плащаме най-високите автомобилни данъци в страната, след като има многобройни огромни ями и снегопочистването не е на ниво (за кварталите няма нужда от коментар)?!”, пита един от потърпевшите жители на морската столица.
Като във всеки форум има и такива с чувство за хумор. Там може да бъде прочетен и най-новия виц за снегопочистването във Варна – „Какво направили фирмите (обслужващи снегопочистването на другаря Кирил) като разбрали за наличието на пясък от Сахара в снега? Пуснали фактури... и за ...пясъка:)))))
БГНЕС припомня, че на 1 март беше организиран първият протест срещу състоянието на улиците във Варна. На него стотици варненци скандираха „Оставка” и „Мафия”. На другия ден протестът продължи отново, но в него се включиха значително по-малко хора. Той беше опорочен и от присъствието на лица, който се опитаха да създадат хаос в организацията му.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа