Съдът ще заседава по делото срещу Веселин Георгиев – Батко

Софийския градски съд ще заседава по делото срещу бившия изпълнителен директор на Фонд “Републиканска пътна инфраструктура Веселин Георгиев, съобщиха за БГНЕС от съда.
Според прокуратурата Георгиев е извършил престъпление по служба в нарушение на Законът за обществените поръчки и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки и че е облагодетелствал братята си Бойко и Емил. Обвинението е по член 282 от Наказателния кодекс. Заседанието е от 9,30 часа днес, 17 март.
БГНЕС припомня, че според обвинението Георгиев е нарушил Закона за обществените поръчки като е одобрил сключването на договори между ръководения от него фонд и фирмите "Биндер" АД, "Инмат" ООД, и Гражданско сдружение "Инфраструктурни обекти". Така Георгиев е набавил имотна облага за братята си Бойко и Емил Георгиеви. 120 млн. евро е сумата на поръчките, за които е обвинен Веселин Георгиев. Заради скандала през 2008 година година Европейската комисия блокира субсидиите за строеж на пътища у нас и постави остро въпроса за конфликт на интереси. Парите от европейските фондове - милиард и половина евро бяха отблокирани едва в края на юни 2009 година. /БГНЕС/

Станете почитател на Класа