Скандирания “Долу ГМО” огласяват Народното събрание

Малко след 9.00 часа днес започна протестът на природозащитниците срещу последните поправки в Закона за ГМО пред парламента, предаде репортер на БГНЕС.
“Българите са на последно място по продължителност на живота в ЕС, вие ще ни пратите на последно място в света”, “Цецка Цачева оставка” - са само част от надписите по плакатите на протестиращите. Организаторите на кампанията “България свободна от ГМО” раздадоха на всички присъстващи листове, в който всеки да напише името си и сред множеството се четат следните надписи: “Ваня не иска ГМО”, “Тодор не иска ГМО”, а в близост до протестиращите се прави поредната подписка срещу поправките в закона. Сред присъстващите са и две момичета със забрадки от Смолян – Маглена и Хайрие. Едната учи връзки с обществеността в СУ, а втората е завършила Висшия ислямски институт, те категорично подкрепят каузата на природозащитниците, но бягат от публичност и не искат да дават специални изявления. Един от ораторите прочете писмо от Дони и Нети в подкрепа на каузата. Протестът е огласен от български песни и скандирания “Долу ГМО”, охраняван е от полицията.
Симпатизанти и членове на ВМРО също се присъединиха към протеста на природозащитниците заедно с листовките “България свободна от ГМО”. На една маса те направиха импровизирана сергия, на която изложиха свежи български домати и краставици. От депутатите единствените, които уважиха протеста бяха председателят на СДС Мартин Димитров и депутатът Ваньо Шарков. “При такова обществено мнение депутатите няма какво да обсъждат вътре в зала, а да се вслушат в гласа на обществото”, заяви Мартин Димитров. Той добави, че сините депутати ще се борят по всички възможни начини срещу допускането на генно-модифицираните организми в страната по един или друг начин. На няколко плаката се забелязва снимката на американския посланик в България, който преди известно време написа статия в един от централните вестници за вредите и ползите от ГМО, но главно за ползите. /БГНЕС/

Станете почитател на Класа