С "Welcome in Bulgaria" измамени англичани влязоха в имотите си

С възглас "Welcome in Bulgaria" 70 английски граждани, измамени с над 2 млн. евро от некоректен инвеститор, при закупуването на апартаменти в хотел в Банско, влязоха във владение, след като двама ключари разбиха патроните на заключените врати на хотел „Четири сезона“.
Така след една година неразрешени съдебни спорове, английските граждани успяха да влязат в своята собственост, макар и по незаконен начин. На общо събрание по-рано днес, закупилите жилища избраха свой сънародник Пол Хасел, който коментира: „От доста време местните общински власти – съд и прокуратура, не искат да изслушат нашите проблеми. Ние сме собственици с нотариални актове и пълни права на собственици, но ни се отказва достъп, тъй като в съда нашето право на собственост се оспорва. Ние нямаме нищо общо с тези спорове, заплатили сме сумите, местните данъци и такси и искаме да ползваме собствеността си, за да пием от тази красота тук.“
Преди да влязат в собствеността си, английските граждани издигнаха плакати: „Европа ще узнае за имотната мафия в България“, „България е член на ЕС – разложката прокуратура – не“. Англичаните са платили сумите за апартаментите в комплекса на инвеститорката Ренета Качъшка, която от години живее в Лондон. През последната година тя влиза в съдружение с Надя Събева, която чрез документна измама успяла да прехвърли дела си са на дружеството „Зе Ком“, представлявани от Емил Цеков и Роман Романов, като те двамата стават собственост на една трета от апартаментите в комплекса.
/БГНЕС/

Станете почитател на Класа