Отново нападнаха жена с киселина

51-годишната Зоя Димитрова е била залята с киселина вчера сутринта в Пловдив. Пострадалата незабавно е била откарана в болница, където е установено, че има само повърхностни зачервявания в областта на едното око и корема и бързо е изписана за домашно лечение.
Около 8 часа сутринта двама мъже с черни шапки на главата влезли във входа на фирма на бул."Цар Борис Трети Обединител". Там ги посрещнала Зоя Димитрова, която току-що била пристигнала на работа. Попитала какво желаят и вместо отговор единият от мъжете извадил бутилка, която плиснал върху жената. Тя успяла бързо да се обърне странично и течността е заляла дрехите й. Полицията все още издирва нападателите, образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.
Жертвата на нападението Зоя Димитрова е медицинска сестра. Тя е видяла лицата на двамата мъже, но не ги познава. Димитрова работи във фирма, която търгува с медикаменти за болни от диабет. Полицията работи по няколко версии, включително за лични мотиви или че нападението е поръчано от конкурентна фирма.
В началото на февруари във връзка с ниската разкриваемост на покушенията над жени с киселина премиерът Бойко Борисов поиска „Крумови закони“ за това престъпление.

Станете почитател на Класа