Петьо Петров: Надявам се да бъде разкрита обективната истина

Нищо не ме притеснява - спазвал съм задълженията, като всеки гражданин на Р България“. Това каза Петьо Петров, следовател от НСлС по БНР.
Според публикации в медиите, той е бил помолен от съдия в СГС Петър Сантиров да осуети наказателното преследване срещу Цонев. Това е станало с посредничеството и на бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов като предлаганата от Цонев сума надхвърляла 60 хил. евро. След като разследващият магистрат уведомил органите на реда, че му е предложен подкуп, тримата - Цонев, Сантиров и Попов, бяха арестувани.
"Всеки може да бъде обвинен във всичко, стига то да бъде доказано, за да бъде наказан след това“ – отговори той, запитан дали е дал подкупа. "Няма да коментирам нищо относно разследването и неговите детайли, защото законът не ми позволява, но само ще кажа – спазил съм закона“. По думите му се лансира тезата, че е притиснат от прокуратурата, за да съдейства, което е „пълна глупост“ и не е вярно. Запитан дали има предшестващи СРС-та, които биха били интересни за разяснявани, той каза, че не знае и няма право да коментира това. Следователят бе категоричен, че няма близки отношения със съдия Петър Сантиров. "Надявам се да бъде разкрита обективната истина“, отбеляза още следовател Петров. Той сподели, че не е гледал клипа, в който се вижда как прокурор Роман Василев арестува бившия военен министър Николай Цонев. "Не мога да коментира, защото не съм гледал клипа, само съм чел, но от четене, не знам дали е вярно, не знам какви са обстоятелствата, за да бъде предизвикано такова изказване“ - отбеляза той, в коментар за думите на Роман Василев към Цонев, че е престъпник.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа