Йордан Костов да бъде поставен на детектора на лъжата

Майки на безследно изчезнали от Добрич подновиха искането си арестуваният при операция “Наглите” полицай Йордан Костов да бъде поставен на детектора на лъжата. Те припомниха, че по време на изчезването на децата им Костов е бил началник на „Криминална полиция” в Добрич. Майките настояват и за ново разследване на случаите.
Майката на Румяна – Кръстинка Димитрова, е имала няколко срещи с Костов, за да го информира какво ново е чула за изчезналата си дъщеря: "Чухме, че е уволнен, но това не е достатъчно за нас. Може и да има някаква информация тогава за нашите деца. Всеки се съмнява. Ако чуя някаква нова информация – да докладвам. Целта му е уж да помогне не само на мен, а на всички." Запитана дали трябва да му бъде повдигнато обвинение и за безследно изчезналите от Добрич, Кръстинка Димитрова отговаря: "Ако той нещо признае или пък реши да проговори, колкото по-рано, толкова по-добре и за нас, и за него."
Преди седмица пак от медиите майките чули, че Йордан Костов е уволнен от МВР, но за тях това не е достатъчно. Те настояват той да бъде поставен на детектора на лъжата.
Информацията е на БНР.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа