9 души в ареста при полицейска акция във Варна

9 души са в ареста при полицейска акция във Варна. Разбита е организирана престъпна група за контрол на проституцията, съобщи окръжният прокурор Владимир Чавдаров, предаде кореспондентът на БГНЕС във Варна.
Задържаните ще останат зад решетките за 72 часа с прокурорско постановление, след това съдът трябва да определи мерките им за неотклонение По думите на прокурора акцията е започнала вчера вечерта под ръководството на Варненската окръжна прокуратура, съвместно със сектор БОП и различни подразделения на МВР. Задържаните лица са лидери и основни членове на престъпната група. Сред тях със сигурност се знаят имената на трима от задържаните – популярните във Варна като близнаците, братя Красен и Светлин Иванови, както и един от съпроцесниците на Иван Славков по прословутото мега дело – Пейчо Пейчев. Прокурор Чавдаров посочи още, че са иззети множество доказателства и претърсванията продължават. . Вследствие на събраните доказателства, вероятно за всички ще бъдат поискани постоянни мерки за неотклонение “задържане под стража” , каза още Чавдаров. Той допълни, че по случая има задържани и множество проститутки и травестити.
Пейчо Пейчев е обвиняем заедно с Иван Славков, но за разлика от бившия общински съветник, Пейчев не е в ареста. Досега той беше с мярка за неотклонение домашен арест и дори преди няколко месеца даде пресконференция в дома си, за да покаже пред журналисти какви нарушения е открил лично той при разследването по известното дело 130.

Близнаците Красен и Светлин също се споменават прекалено често около това дело. След десетина дни Светлин трябва да даде показания пред съда като свидетел по делото „Славков”. Неговото име беше споменато пред магистратите от няколко свидетели до момента. Единият от тях твърдеше, че брат му, който е обявен за общодържавно издирване във връзка с процеса, работел за Близнака като охрана.
Според близки до разследването Близнаците, Пейчо Пейчев и останалите задържани били следени и разследвани от няколко месеца и така се стигнало до задържането им. Братята Иванови били поели изцяло бизнеса с проститутките след задържането на Славков, твърдят разследващите. Разследването е в начален стадий. Възможно е да има още арести или някои от задържаните при снощната операция за бъдат освободени, обясниха от прокуратурата. По случая имало образувани две предварителни производства, които щели да бъдат обединени в едно.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа