Над 200 души окупираха съда в защита на Гуцанов и Дънката

Плакати с надписи “Българският съд е справедлив” и “Оставете съдът да решава” вдигнаха днес симпатизанти на председателя на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов и бизнесмена Даниел Славов – Дънката, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.
Събралото се пред Окръжния съд множество наброява около 200 души. Става въпрос предимно за членове и симпатизанти на варненската организация на БСП, както и служители във фирмите на Славов. След броени минути адвокатите на двамата задържани ще обжалват мерките за неотклонение “задържане под стража” пред състав на Варненския апелативен съд.
БГНЕС припомня, че адвокатите на лидера на БСП-Варна обжалват най-тежката мярка, която му беше наложена на 3 април. Тогава Варненският окръжен съд реши Гуцанов и бизнесменът Даниел Славов да останат за постоянно в ареста. Срещу председателя на местния парламент са повдигнати четири обвинения. Борислав Гуцанов, заедно със Славов, прокуристът на “Градския транспорт” Пенчо Пенчев и главната счетоводителка Йоана Кръстева бяха арестувани на 31 март при операция “Медузите”. Последните двама са с мярка “домашен арест”.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа