Спецоперация във Варна, задържан е полицай

Специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението се проведе във Варна, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.
При операцията са задържани пет лица, сред които има и полицейски служител, потвърдиха от прокуратурата в града. Полицейският служител от 5-то Районно управление на ОД на МВР. Полицейската операция е проведена под ръководството на варненската окръжната прокуратура и със съдействието на служители от Дирекция “Вътрешна сигурност” и БОП. Обискирани са домовете на задържаните и са претърсени автомобилите им. Днес ще бъде установено точното количество наркотици, открити в тях – марихуана и таблетки. Задържаните ще бъдат привлечени под наказателна отговорност за участие в престъпна група за наркоразпространение. Очаква се да бъдат задържани за 72 часа и след това да им бъде поискана мярка за неотклонение.
От пресцентъра на МВР съобщиха още, че във Варна се провежда и втора операция, тя е по линия на противодействието на престъпления срещу банковата система
Вчера на територията на Варна е стартирала специализирана операция на служители на дирекция “Вътрешна сигурност”. Тя е насочена към разкриване на престъпна група, занимавала се с наркоразпространение. В хода на акцията е задържан районен инспектор Н.Й.- служител във варненското Пето РУМВР. Заедно с него са задържани още четирима, а при извършените процесуално-следствени действия са открити и иззети около 300 грама марихуана и близо 70 таблетки амфетамин. Н.Й. е работил в поделението на “Жандармерия” в Разград, а в края на миналата година след спечелен конкурс и 9-месечно обучение, бил преназначен в областната дирекция. Паралелно с тази операция, служители на ОДМВР-Варна провеждат и втора - по линия на противодействието на престъпленията срещу банковата система. До момента са задържани шестима, извършват се обиски и претърсвания на адреси във Варна. Процесуално-следствени действия се провеждат и в Търговище, Русе и Сливен. Днешната операция е продължение на вече проведените две реализации срещу организирани престъпни групи за изработка на скиминг-устройства и източване на банкови сметки през банкомати.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа