АБТТА: Кризата не оказва влияние върху развитието на културния туризъм у нас

Благодарение на своята уникална история, България има шанс да развива културен туризъм, който не се влияе нито от годишните сезони, нито от кризата. Това заяви във Велико Търново Илиана Щерева, представител от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА), предаде кореспондентът на БГНЕС.
От асоциацията отчитат, че за съжаление културният туризъм у нас все още не е масов, тъй като години наред страната ни е била налагана като евтина дестинация. Днес обаче в България идват все повече чужденци, които предварително са проучили дестинациите, паметниците на културата и знаят кои точно места искат да посетят. Като тенденции в развитието на туризма от Асоциацията посочват, че нарастват изискванията към качеството и разнообразието на предлаганите дестинации и все повече се увеличават пътуванията на хора от третата възраст.
Пресконференцията на АБТТА е част от международното изложение „Културен туризъм”, което се провежда за шести път във Велико Търново. По време на изложението повече от 800 представители на туристическия бизнес от 60 общини в страната, както и туроператорски фирми от 18 страни в Европа, Южна Америка, Азия и Африка, представиха нови дестинации и атракции от родните си страни. Сред чуждестранните участници за първи път се представят Франция, Малта, Сърбия, Бразилия, Йордания и Република Южна Африка.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа