Трима турски работници са загинали при трудова злополука на АМ "Люлин"

Трима турски работници са загинали при трудова злополука на магистрала "Люлин", съобщи агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Ицидентът е станал снощи между 21.30 часа и 22 часа при наливане на бетон на елемент от съоръжение в района на село Голямо Бучино.
Кофражът е изпуснал и това е довело до срутване на излятия бетон и положената арматура, при което са били затрупани двама работници. Те са загинали на място. Други двама са закарани в болницата в Перник. Единият от тях почива около 8.30 ч. тази сутрин , а другият е изписан, е посочено в съобщението на АПИ. В него пише още, че по "непотвърдени до момента данни това се е случило поради недобре укрепен кофраж, който е поддал и се е скъсала една от шпилките, служещи за укрепване на кофража на съоръжението".
БГНЕС припомня, че злополуката е станала снощи на сроежа на магистрала Люлин в района на пернишкото село Голямо Бучино. При наливането на бетон е поддало скеле и са се срутили бетонни колони при което са ранени 10 турски работници. 4-ма от тях са били откарани в Пирогов, а 6-ма в пернишката в болница, там двама от тях са починали, а сутринта и трети. Според предварителната информация състоянието на другите пострадали е тежко. Магистралата се строи от турския консорциум "Мапа - Ченгиз". По предварителни данни по време на инцидента на място не е присъствал представител на фирмата, чието задължение е да извършва надзор на строителството, е посочено в съобщението на АПИ. Надзорник на обекта е американско-британският консорциум "Луис Бергер - Мот Макдоналд".
На място на инцидента са експерти на АПИ и специалисти от Института по пътните технологии, които ще окажат техническа помощ на разследващите органи за изясняване на причините, довели до аварията. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и председателят на управителния съвет на пътната агенция Божидар Йотов също са посетили мястото, е посочено в съобщението на АПИ. Това е втори инцидент с турски работници на строящи се обекти в България. През декември 2009 г. турски работник загина при строителството на столичния мол "Сердика.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа