Лечков няма да подава оставка

"Не виждам смисъл да подавам оставка, защото ако има някакво обвнение, то трябва да се докаже." Това каза по бТВ Йордан Лечков, кмет на Сливен относно обвиненията от прокуратурата срещу него.
Според него прокуратурата като представител на изпълнителната власт взема мнение, но предстои да се докажат твърденията. Той изрази мнение, че прокуратурата играе на страна на опонентите, като добави, че той самият няма опоненти. Институцията, която оглавявам, няма никакви притеснения, категоричен бе Лечков.
БГНЕС припомня, че 16 април тази година Окръжна прокуратура внесе в Окръжен съд – Сливен искане за отстраняване на Йордан Лечков от заеманата от него длъжност кмет на община Сливен. С постановление на разследващия орган кметът на община Сливен Йордан Лечков е привлечен в качеството си на обвиняем. На 15 април 2010 г. на Йордан Лечков бяха предявени 7 обвинения за извършени престъпления по служба: 2 обвинения с правна квалификация по чл. 282, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК за злоупотреба със служебно положение, 3 обвинения с правна квалификация по чл. 283 от НК за нецелево разходване на бюджетни средства, 1 обвинение по чл. 254 а, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК, както и за съставяне на официален документ с невярно съдържание (1 обвинение с правна квалификация по чл. 311 от НК).


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа