Бойко Борисов: Ако трябва ще сменям министри на два месеца

Аз ще сменям на два месеца министри, зам.-министри, ако трябва, заяви премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.
Борисов е категоричен, че всеки, който попадне под ударите на прокуратурата, ще бъде отстраняван от поста му. “Това е правилната политика и хората това очакват у нас”, категоричен е министър-председателят. “Било каквото било – няма да крадат повече”, добави той. Той е напълно убеден, че в рамките на днешния ден директорът на НЗОК Жени Начева ще подаде оставка. “Тя със сигурност ще си подаде оставката, иначе парламентът ще я изгони”, обясни още Борисов. Премиерът призна, че не е лесно да се намерят хора, тъй като “кадровият потенциал в България е малък и всички, които са минали през различни нива, по един или друг начин, са се оцапали”. “Правителството арестува всеки ден тези, които са похарчили на българите парите. Това трябва да направи едно правителство, за да може парите да се върнат при хората”, каза министър-председателят. Борисов изтъкна, че бившият премиер Сергей Станишев трябва да отговаря за неговите съветници, за неговите министри и за всичко, което е направил. “Няма сфера, в която като пипнеш и да не излизат далавери”, каза той и посочи като пример случая с бившия председател на УС на НЗОК Емил Райнов и началника на политическия кабинет на Станишев Веладин Битолски. “Всички това сме го знаели, но не сме го доказали, а сега хората започват да говорят и да си признават”, обясни още Борисов по случая.
На въпроса дали самия той е проверил достатъчно бъдещия здравен министър Анна-Мария Борисов, премиерът отговори само: “Най-малко това може да ме питате”. Бойко Борисов преряза тази вечер лентата на най-новия мол в столицата.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа