Поредна мащабна операция срещу търговците на контрабандни цигари в Плевен

1377 кутии с цигари без бандерол са иззели полицаи при специализирана акция в Плевен. Активните мероприятия по пресичане на престъпленията по линия на нерегламентираната търговска дейност с акцизни стоки са започнали в 12:30 часа, когато служители на Икономическа полиция са атакували четири обекта в града, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.
В магазин на булевард «Русе», нает от 64-годишен плевеначнин, са открити 69 кутии с цигари без задължителния бандерол от марките "Viva slims"; "Marlboro"; "Raquel"; "Victory" light»; "Karelia" blue 100`s”; "The king red”; «KIng gold”; «Eve sanflower 120`s”; "Victory slims”; "Eva slims” - синя; "Eva slims” - жълта; "Gold classic"; «Hd blue slims”; "Merilyn slims” - розова. В три гаража на 57-годишен плевенчанин, също на булевард «Русе», са намерени 1202 кутии с цигари без бандерол или с изтекъл срок на ползване. Нередовната стока е от марките "Cooper" slims”; "Merilyn slims” - син; „L&M 100`s; "Capital" 200/20 filter kings”; "Karelia slims"; "Eve" extra long 120`s”; "Merilyn slims” – червен. Конфискувани са и 18 бутилки с вместимост 0.700 мл водка "Doctors". При претърсване на личната „Лада” на плевенчанина проверяващите са се натъкнали на още 50 кутии с цигари. Разследващи полицаи, криминалисти и охранители от Второ управление на МВР в Плевен започнаха специализирана операция в 14:30 часа. Обект на проверките бяха улични търговци на пазар в града. 106 кутии с цигари без бандерол бяха иззети от шест жени от село Буковлък на възраст от 31 години до 52 години. Предстоят експертизи на конфискуваната стока и са съставени протоколи за доброволното й предаване. На уличните търговки са съставени и актове по Закона за българсксите документи за самоличност. Кутиите с цигари от мащабната операция са предадени на служители от «Митническо бюро» - Плевен. Предстои установяване откъде са дошли незаконните пратки. Всички неотложно следствените действия на плевенските полицаи бяха под наблюдението на районен прокурор. Образувани са досъдебни производства.
Акция по установяване на нередности в търговията с акцизни стоки без бандерол се проведе и в село Обнова. 38 кутии с цигари без бандерол са иззели полицаи от магазин за хранителни стоки в селото. Нередовната стока е конфискувана от разследващи полицаи, криминалисти и охранители от РУ МВР - Левски и служители от «Митническо бюро» – Свищов. Проверката е извършена за времето от 11 часа до 15 часа. Цигарите са с марките "Виктори» и «Ракуел». Образувано е досъдебно производство и документирането на случая продължава разследващ полицай от РУ МВР – Левски. Кутиите с цигари са предадени на служители от «Митническо бюро» - Свищов. Материалите са докладвани на прокурор. До три години лишаване от свободае наказателната отговорност за всеки, който продава или държи на склад акцизни стоки без бандерол. Полицията ще продължи проверките за пресичане на престъпленията в сферата на търговията. Целта е предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления по линия на нерегламентирана търговска дейност с акцизни стоки без бандерол, с неистински такъвили с изтекъл срок на валидност или без надлежно разрешително за продажба на тютюневи изделия.

БГНЕС

Станете почитател на Класа