МВР удари „Фалшификаторите“ и „Тотаджиите“

МВР стартира полицейски акции под кодовите наименования „Фалшификаторите“ и „Тотаджиите“, съобщиха от вътрешното ведомство вчера. В рамките на първата операция, която се проведе във Велико Търново и Севлиево, са разкрити подправени бандероли, винетки, документи за самоличност, заготовки за банкноти от 20 лв., печати на всякакви институции. "Това ни дава основание да смятаме, че групата сериозно е работила за ощетяване на републиканския бюджет", каза вътрешният министър Цветан Цветанов. Арестуван е Мирослав Станков, който от 2008 г. е обявен за издирване за отклонение от пробация. Освен него са задържани още 12 души за евентуална съпричастност към престъпната група, ръководена от Станков.
"Попаднахме в пещерата на Али Баба", обобщи Цветанов. При акцията са проверени 11 адреса, като са намерени огромни суми пари, които до късния следобед вчера още не бяха преброени.
В Севлиево бе разкрита печатна база, свързана с производството на фалшификатите. Окръжният прокурор на Габрово Милчо Генджов съобщи, че печатницата се е намирала на територията на автосервиз в Севлиево. Задържани са две машини за печат и заготовки за фалшиви винетки.
В нощта срещу сряда МВР разби в Гоце Делчев организирана престъпна група при спецоперация „Тотаджиите“, занимаваща се с пране на пари, лихварство и черно тото. Лидерът на бандата е 29-годишният Б.М., който рано сутринта е бил арестуван от барети на летище София. Полицията е задържала общо шест лица и при обиските униформените се натъкнали на документи за лихварство и незаконна банкова дейност. Полицаите са иззели шест автомобила на стойност около 1,5 млн. лв. Сред тях са два ягуара, „Порше S класа”, „Фолксваген Туарег”, „Ауди S8”, “Мерцедес“. Единият от задържаните имал 4 къщи по 250 квадрата в кв. Бояна в столицата, друг притежавал 4-етажна сграда в центъра на Гоце Делчев, членовете на групата имали още имоти в планински и морски курорти, но нямали никаква трудова дейност и не плащали осигуровки.

Станете почитател на Класа