Станишев: Всеки един човек може да бъде “сготвен”

Всеки един човек може да бъде “сготвен”, ако е неудобен. Това каза пред бТВ бившият министър-председател и лидер на БСП Сергей Станишев.
Сергей Станишев заяви, че в момента всеки един човек може да бъде осъден на основата на СРС и анонимен донос или свидетел, в разговор за новия Наказателнопроцесуален кодекс. Според бившия премиер това означава, че всеки един човек може да бъде “сготвен”, ако е неудобен. “Пешо, този един милион, който ти обещах, съм го прехвърлил”, с тези думите Станишев аргументира тезата си. Според него тези промени се правят, за да може правителството да събере цялата власт в своите ръце.
Борбата с престъпността е нещо важно, коментира още Станишев. Всеки реален удар срещу организираната престъпност е добре дошъл, защото хората това искат и това очакват, смята лидерът на БСП. Въпреки това обаче той смята, че понякога целта се подменя от средствата и не се спазват законови норми. При тези обстоятелства започваме да се превръщаме в една полицейска държава, заяви още Станишев. Той даде пример с изказването на министър Цветан Цветанов, че магистратите трябва да бъдат кадрувани от ДАНС. Станишев припомни и случая със задържането на председателя на варненския общински съвет Борислав Гуцанов, когато въоръжени спецполицаи нахлуха в дома му, където са били децата на Гуцанов.
Промените в БСП вървят и на национално и на местно ниво. Волята на избирателите е БСП да изразява интересите на хората с леви убеждения. Смятам, че няма правителство в България през последните 20 години, което да е било по-социално в своите ангажименти, каза Станишев. Според него БСП е сложна партия и със сигурност има заговори, добави той и заяви, че очаква разговори, а не “кръчмарски заговори”. Аз не се страхувам от никой и няма да позволя никой да ми извива ръцете и да ми поставя условия. Докато имам подкрепата на партията, ще правя това, което смятам за правилно, защото БСП сега се нуждае от консолидация, категоричен е Сергей Станишев. Ние сме станали 7 милиона клюкари, цялата държава се управлява от слухове, смята бившият премиер. На въпрос дали има хора, за които Станишев съжалява, че е назначил като министри в кабинет си, бившият премиер отговори с думите, че завижда на Борисов за пълната подкрепа, на която се радва в парламента. /БГНЕС/

Станете почитател на Класа