Общината ще глобява за реклами на чужди езици

Започна акцията на Столичния инспекторат по проверка на търговски обекти, предлагащи стоки и услуги чрез използването на рекламни послания само на чужди езици, предаде репортер на БГНЕС.
Отсъствието на български език от посланията на търговците противоречи на Наредбата за преместваеми обекти, за рекламните, информационните и монументално-декоративните елементи и за рекламната дейност на територията на СО, а именно че “рекламните послания да не са с текстове, изписани само на чужд език”. Санкциите предвиждат глоба от 100 лв. за физически лица, до 50 хил.лв за юридически лица и ще се прилагат в зависимост от мащаба и повтаряемостта на нарушението.
Проверката започна тази сутрин от кръстовището на бул. "Витоша" и ул. "Алабин. Тя ще продължи цял ден и ще обхване няколко улици в централната част на Столицата. Още в първите два проверени обекта се използваха рекламни надписи само на чужди езици. От инспектората допускат, че подобни нарушения често възникват, тъй като съдържателите на обектите не са запознати с наредбата, но са наясно и че повечето от тях търсят екстравагантност.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа