Случаят с 13-годишното бременно момиче е представен на прокуратурата

Случаят е 13-годишното бременно момиче, което бе настанено в АГ-болницата във Варна е представен и пред прокуратурата. Причината е, че родилката съжителства с непълнолетен. Това съобщи на пресконференция днес директорът на "Социално подпомагане" в морската столица Магдалена Савова, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.
БГНЕС припомня, че 13-годишната бъдеща майка е била 5 дни в АГ болница заради проблемна бременост. По данни на социалните служби, момичето живее при баба си и семейството й е на страната на бъдещите родители.
19 семейства са поискали да осиновят дете, каза още Савова. Тя посочи, че в регистъра няма здрави деца или такива с минимални увреждания. В момента децата в домовете в областта са 62, като три от тях са на възраст 17 години и половина. Приключили са и две процедурите по международно осиновяване на деца от дома в Рудник, посочи шефката на дирекция “Социално подпомагане”. Всички социални помощи ще бъдат изплатени до ден-два, заяви още Савова. По нейни данни, към момента са изплатени само тези, които се предоставят чрез пощенски услуги. Савова обясни, че проявява разбиране към разтревожените майки, но срокът е до 31 май и няма нарушение. Около 250 млн. лева са осигурени от Холандското и Белгийското УНИЦЕФ за проекти свързани със закрилата на децата. За тях ще могат да кандидатстват различни общини, като максималната сума по един проект е 1 млн. лв. /БГНЕС

Станете почитател на Класа