Антимафиоти разследват корупционна схема в Русе

В ТЗ “БОП” - Русе сe провеждани полицейски действия във връзка с проверка на изградена и действаща корупционна схема за получаване на подкупи в особено големи размери в ТД “Големи данъкоплатци и осигурители” - София в хода на извършени и извършвани от тях данъчни ревизии, съобщават от пресцентъра на МВР.
Събрани са достатъчно данни за престъпление и е започнато досъдебно производство по чл.301 от НК. От проведената оперативно издирвателна работа и действия по разследването е установено, че двамата служители - В.И. и П.Д. от ТД “ГДО” са поискали подкуп в размер на 180 000 лв.
Получаването на парите трябвало да стане по банков път по посочена от тях сметка на друг търговец. По този повод данъчните служители представили и счетоводен документ /фактура/, като основание за плащане. Услуга по нея не е и нямало да бъде извършена. В координация и след съгласуване с водещия разследването прокурор от Окръжна прокуратура - Русе, е създадена организация за задържането на двамата служители в момент на подписване на фактурата към договора, като в последващите действия са участвали служители от ТЗ “БОП”, разследващи полицаи и други служители от ОДМВР – Русе. Днес по обед двамата данъчни служители са задържани в Русе в момента на представяне на фактурата.
Потърпевш от престъплението е чуждестранен търговец. Действията по разследването продължават във връзка и с налични данни и за други подобни престъпни деяния на задържаните. Двамата са привлечени като обвиняеми за подкуп по чл.302, във връзка с чл.20 ал.2 от НК. Постановено е задържане за 72 часа до довеждането им в съда. /БГНЕС

Станете почитател на Класа