40 000 кутии цигари без бандерол задържаха в Пазарджик

40 000 кутии цигари без бандерол бяха задържани при акция на служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Неутрализирана е група, занимавала се с разпространение на акцизни стоки без бандерол на територията на няколко области. Полицаите наблюдавали дейността на организатора и членовете й от около три месеца. Като основна фигура в нея е установен 42-годишният Б.И. от Пазарджик, известен още като "Боко” или „Бошулеца”. Негов главен съучастник е 35-годишната П.П., с която той живее на съпружески начала. Б.И. е криминално проявен, осъждан през 1985 г. за кражба на МПС, през 1996г. за въоръжен грабеж в Полша и освободен от затвора през 2008г. За да не будят съмнение, двамата с неговата спътница в живота живели в Асеновград без да са адресно регистрирани там. Ползвали няколко автомобила.
В хода на работата по случая е установено, че парите, придобити от продажбата на акцизни стоки без бандерол, Боко влагал в недвижимо имущество. Освен това двамата ползвали като прикритие на незаконните си действия кафене и два магазина за продажба на цигари, кафе и захарни изделия.
Вчера при проведена спецакция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” задържали близо до ж.п. подлез в пазарджишкото с.Синитово Б.И. да управлява микробус „Форд”, натоварен с 68 мастербокса цигари без бандерол от марката "Ракел”. Секунди по -късно за заловени и няколцина дистрибутори в региона - Б.П./37г./ от Белово, който работи като старши-лесничей в местното държавно горско стопанство и съпругата му И.П./34г./, както и 27-годишният А.Щ. от Пещера. У тях са намерени още 12 мастербокса с цигари от същия вид, претоварени от микробуса на основния доставчик "Боко”. По време на акцията семейството от Белово дори се опитало да се отърве от стоката, като изхвърлило мастербоксовете от лекия си автомобил „Опел” в местност на около километър от селото.
Общото количество на иззетите цигари без бандерол е 40 000 кутии. Четирима са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУП-Пазарджик. Операция е проведена след съгласуване и под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Продължават действията по документиране престъпната дейност на групата и нейния организатор, води се дознание.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа