Весела Чернева потвърди убийството на българка в Брюксел

София /КРОСС/ Има убита българка, която е с двойно гражданство българско и американско. Тя е работила на свободна практика за английската версия на иранска телевизия, съобщи за Информационна агенция КРОСС Весела Чернева, говорител на МВнР.
Убиецът й, който е бил и неин приятел е кубинец. Дали жертвата има близки в България все още се установява.
Трагедията се е разиграла снощи около 19,30 часа.  Белгийските власти са уведомили българското посолство, че жената е с двойно гражданство.

Информационна агенция КРОСС съобщи по-рано, че според руските медии е убита 29-годшна българска журналистка. 29- годишна българска журналистка е била убита в Брюксел, съобщиха местните медии. Според информация от полицията, убийството на младата жена, която се казвала Анна е извършено от нейния приятел Адриан, който е нанесъл на жертвата около 20 прободни рани с нож. След кървата разправа, престъпникът, чиято националност не се съобщава, сам се е предал в полицията в съседния Люксембург с ножа в ръка. Мотивите за действията му все още не са известни. Убийството е било извършено в дома й, намиращ се в европейския квартал на Брюксел, в непосредствена близост до Европарламента.

Станете почитател на Класа