Диян Димов е избран за директор на бургаския порт

Бургас  /КРОСС/ Диян Димов, който досега беше шеф на експлоатационния отдел на "Пристанище Бургас" е новият изпълнителен директор на пристанището. Той беше избран на провелото се тази сутрин заседание на борда. На председателския стол на борда на директорите сяда Наско Драгов- финансов менджър на банка ДСК в Бургас. За заместник- председател е избрана Карамфилка Апостолова- специалист "експорт" в Морска Администрация Бургас, съобщи Грамофона News .

Диян Димов има над 20 г. стаж в държавното дружество. Преминал е почти през всички структури на порта. Още в началото е бил шеф на отдел "Труд и работна заплата".

За Грамофона Нюз новият директор на порта заяви, че продължава да изпълнява оздравителната програма за тази година. "Смятам, че е правилен курса на работа, който сме приели за 2010 г. Ще работя за привличане на нови клиенти. Залагам на преките разговори", заяви Димов.

Припомняме, че целият борд на пристанището в Бургас беше сменен вчера, малко преди края на работния ден. Причината, посочена като мотив за смяната е несправяне с работата. "Ние сме един пристанищен оператор. Искам всички организации и институции, които отговаряме за него да работим в екип, за да можем да взимаме добри решения, да реализираме добри инвестиции за в бъдеще", категоричен е Димов.

Новият директор на порта каза още, че не си е поставял за цел да заеме този пост въпреки дългогодишната си работа в предприятието. "Министъра ми е гласувал доверие и аз смятам да опровергая очакванията му", допълни Диян Димов.

В заключение Димов допълни, че съкращения в порта няма да има. "Засега оптимизация на персонала не се предвижда. Няма да има съкращения. Заплатите ще се изплащат на часа. Колкото е заработено, толкова ще бъде изплатено на персонала", категоричен бе новият директор.

/КП/

Станете почитател на Класа