Задържаха трима души с наркотици в Стара Загора

Трима души са задържани за наркотици при акция на криминалисти от РУ "Полиция" - Раднево, и ОДМВР - Стара Загора, проведена вчера. Според криминалистите те са участници в престъпна група, разпространявала наркотични вещества на територията на Раднево и в областния град.
Акцията е проведена след неколкомесечно разследване на дейността на групата. Задържаните са 18-годишният Ф.Д. от Раднево и 24-годишният Д. И. от Стара Загора. От Ф.Д. е иззет пакет с около 300 грама метамфетамин, закупен същия ден в София.
При последвалото претърсване в дома му са намерени и иззети 5 грама амфетамин, 50 грама марихуана, електронна везна и саморъчно свита цигара. Малко по-късно, на връщане от София, на автомагистрала "Тракия" е задържан и третият участник в групата - 23-годишният М. А. от Раднево.
Тримата са задържани за 24 часа и е образувано е досъдебно производство. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.
Задържаните са свързани с участниците в неутрализираната в началото на юли миналата година организирана престъпна група, ръководена от 39-годишния И.П.

/БТА/

Станете почитател на Класа