Лидерът на ГЕРБ е най-желан за държавен глава

Ако изборите за президент бяха днес и Бойко Борисов участва в тях, то ще ги спечели с 29,2 на сто от гласовете. Това показват данните от огласено вчера изследване на агенция МБМД. Нейният директор Мирослава Радева уточни, че лидерът на ГЕРБ може да разчита и на 29,6% подкрепа от хората, които в анкетните карти са посочили, че е възможно да го подкрепят.
На второ място с 11,8% би се класирала Меглена Кунева, изпреварвайки само с 0,2 на сто Стефан Данаилов като евентуален кандидат на левицата. Радева обясни, че в изследването са тествани потенциални номинации, тъй като основните партии се бавят с обявяването на кандидатите си. Въпреки това било ясно, че лидерът на „Атака“ Волен Сидеров няма никакъв шанс да повтори резултата си от 2006 г., когато стигна до балотаж. В момента за него биха гласували 2,5 на сто.
Катастрофални се очертават резултатите за Румен Христов и Светослав Малинов, които тепърва ще се състезават за номинацията на Синята коалиция - съответно 1,1 и 1,4 на сто от гласовете. В отговор на въпрос на „Класа“ Мирослава Радева посочи, че отворените избори в Синята коалиция по никакъв начин няма да се отразят на представянето им, и сравни тяхната неизвестност за избирателите с тази на провалилия се на предишните избори десен кандидат Неделчо Беронов.

Станете почитател на Класа