Борисов: Безпощадно означава да не допуснем БСП до властта

Безпощадно означава за мен никога да не ви допуснем повече на власт. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на народния представител Георги Божинов от Коалиция за България по повод изказването му на 14 май на конгреса на репресираните от социалистическия режим. Тогава министър-председателят заяви, че ГЕРБ трябва да бъдат безпощадни в борбата срещу комунистите.
Той каза, че за БСП няма по-голямо наказание от това да остане извън властта. Премиерът поясни, че с думата безпощадно има предвид да не се правят компромиси и коалиции със социалистите.
„Колкото повече сме на власт, толкова повече вие търсите да изсмучете от пръстите си нещо, с което да ни атакувате. Говорих и за това, че самата социалистическа партия не се е изчистила от онези хора, те са дейни активисти в момента“, каза още министър-председателят.
Депутатът Георги Божинов от КБ отговори, че чичо му е бил в концентрационния лагер в Белене. Той обвини Борисов, че харесва властта, защото тя му дава сигурност.
„Затова превърнахте ГЕРБ в партия, която има за задача да задържи властта дори когато загуби доверието на българските избиратели“, каза Божинов.


До 30 юни трябва да е готов проектът за стратегия за филмовата индустрия

До 30 юни се удължава срокът, в който междуведомствената работна група трябва да представи проект на национална стратегия за филмовата индустрия. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в отговор на питане на народния представител Петър Курумбашев вчера.
Премиерът припомни, че с негова заповед е създадена междуведомствена работна група, която да подготви национална стратегия за филмовата индустрия. Той добави, че знае какви са проблемите в тази сфера и се надява в кратък срок да има конкретни предложения.

Станете почитател на Класа