От „Атака“ обещаха да станат радикална опозиция

През новия политически сезон „Атака“ вече ще е радикална опозиция на управляващите, а не конструктивна опозиция, както досега. Това съобщи вчера за „Класа“ зам.-председателят на Народното събрание Павел Шопов. Депутатът, който бе вице на Волен Сидеров в кандидатпрезидентската двойка на „Атака“, изтъкна, че посланията на партията остават същите „въпреки опитите да бъдем дискредитирани и да бъде заглушен гласът ни“. По думите на Шопов и през 2012 г. „Атака“ ще се концентрира върху защита на българския национален интерес.
Ще направим всичко възможно, за да продължи работата на парламентарната група на „Атака“, категоричен бе Павел Шопов.
БСП трябва да действа като политическа сила, все едно че ще има предсрочни избори. Не може да се изключва този вариант, именно изхождайки от сметките на управляващите. Това прогнозира вчера пред „Фокус“ лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Той бе допълнен в ефира на БНР от своя заместник в ръководството на Коалиция за България Ангел Найденов, който изтъкна, че „предсрочните избори са винаги легитимен изход, особено от това, с което не се справя правителството“. Найденов каза още, че преструктурирането на парламента вече е факт - започнало с разпадането на ПГ на РЗС и минало през присъединяването на уж независимите народни представители към ПГ на ГЕРБ.
Нашата група е от 117 народни представители и остава с толкова, репликира пред БНР зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев. Той посочи като приоритет през новия сезон работата по закона за гражданската конфискация и по пакта за фискална стабилност.
ДПС ще обсъди във вторник приоритетите на своята парламентарна група, каза за „Класа“ депутатът Хасан Адемов, като припомни, че остават последователна и ясна опозиция.
Според нас има смисъл от промени в кабинета, например на министър Мирослав Найденов, каза зам.-председателят на Синята коалиция д-р Ваньо Шарков. Той препоръча 2012-а да бъде година на рязане на излишни разходи, на стимулиране на бизнеса, на вслушване на управляващите в различното мнение, когато то е в полза на хората.

Станете почитател на Класа