В НДСВ видяха прилика между управлението у нас и това в Унгария

Тревога от съвпаденията между онова, което се случва в Унгария, и случващото се в България изрази вчера председателят на НДСВ Христина Христова в предаването „Неделя 150” на БНР. Като пример за опасни аналогии между управлението на ГЕРБ у нас и на ФИДЕС в Унгария Христина Христова посочи прекаленото овластяване на една партия, и то в условията на криза, проявите на авторитарност, пренебрежителното отношение към опозицията, опитите да се поставят в пряка зависимост съдът, медиите и контролните институции.
2012 година ще бъде предизборна година без реформи с изостряне на политическите апетити и напрежения, прогнозира още Христова. Тя изтъкна, че НДСВ, „заедно с работата си по укрепване и развитие на партийната си структура, приема 2012-а като година за обединяване“.
Ръководството на НДСВ получи мандат от Националния съвет на партията да работи заедно с други партии на принципна основа, извести Христина Христова. Като партиен лидер тя потвърди, че НДСВ вече води разговори с 5 партии за общи действия през 2012 година.

Станете почитател на Класа