СДС предложи да се отмени мораториумът за шистовия газ

СДС предлага да се отмени решението за спиране на проучването и на добива на шистов газ. Това съобщи на пресконференция на градската организация на партията депутатът от Синята коалиция Лъчезар Тошев.
Сините настояват правителството да внесе доклад, в който да се представи оценка на прилагането на технологията хидрофракинг досега, и да се види има ли вреден ефект върху екологията и здравето на хората, каза Тошев и уточни, че тя е прилагана 50 години в страната ни.
От партията настояват правителството да се въздържа от решението за добив на шистов газ, докато не се реши въпросът със закон.
Според Лъчезар Тошев решението за спирането на проучването и на добива на шистов газ е "празен текст", с пожелателен характер.
Иван Сотиров от организацията посочи, че в дебата няма нито един сериозен аргумент да не се направи проучване за това какви залежи на собствено гориво има страната. Той добави, че въпросът е геополитически. Владимир Кисьов поиска да се представят писмата за използването на тази технология у нас.

Станете почитател на Класа