Хванаха митничар и варненски бизнесмен при акция „Цигараджиите“

Митничарят Георги Владимиров - Фози и варненският бизнесмен Борислав Манджуков са сред задържаните при акцията на МВР "Цигараджиите". Петима души са арестувани за нелегален трафик на цигари. Операцията е проведена във Варна и София. Групата е причинила щети на бюджета за над 8 млн. лв. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.
Георги Владимиров е митнически служител, уволняван от работа, но връщан от съда. Митничарят е известен с прякора Фози и се ползвал с определени политически протекции, уточни вътрешният министър.
Шефът на митнически пункт "Олтоманци" Георги Владимиров беше назначен от Ваньо Танов през февруари тази година. Преди това съдът възстанови Владимиров на длъжност, след като беше отстранен от началническото място в митнически пункт-Кюстендил.
Георги Владимиров - Фози никога и по никакъв начин не е бил свързан с БСП и няма как този случай да бъде пришит към БСП – Кюстендил или към мен. Това заяви пред агенция „Фокус” в парламента депутатът от БСП Мая Манолова.
При операция „Цигараджиите“ е задържан и крупният варненски бизнесмен Борислав Манджуков.
„Групата е реализирала нелегален трафик на цигари в обем от над 22 000 000 къса през 2011 г. и е причинила щети на държавния бюджет за над 8 милиона лева
по предварителни изчисления", съобщи още вътрешният министър.
"Шестият член на групата в момента е в затвора за излежаване на присъда, но през 2011 г. е участвал в реализирането на престъпните схеми”, допълни министър Цветанов.
„Количеството контрабандни цигари, вкарани по схемата, са съотносими и съизмерими с количествата задържани цигари в промишлената зона на Варна от май 2011 г., както и с тези, задържани при специализирани полицейски операции в Герман, и в промишлената зона на Равно поле”, заяви Цветанов. При обиските и арестите са открити множество мобилни телефони, като само в митническия началник на пункт са открити повече от 10 мобилни телефона, а в друг член на групата – над 20. Открити са също и списъци с количества и сметки за извършваната дейност. Процесуално-следствените действия продължават.

Станете почитател на Класа