Нашествието на чужди радиа у нас скара ГЕРБ и БСП

Нашествието на турски радиостанции у нас скара управляващи и опозиция в парламента в сряда. Причина за спора се оказа годишният доклад на Комисията за регулиране на съобщенията за 2011 г.
Според Георги Божинов от „Коалиция за България“ докладът бил много далеч от реалните проблеми на българския данъкоплатец. В документа били описани пазарните дялове на мобилните оператори и други икономически показатели, вместо да се засегне казусът със заглушаването на Българското национално радио от чужди станции.
Председателят на КРС Веселин Божков, който присъства в парламентарната зала, обаче не се съгласи с упреците на опозицията. Според него през последните три години е направено много във връзка с проблемите на българските радиостанции, които се задълбочавали през целия преход. Той изтъкна, че казусът е сложен, тъй като УКВ честотите нямали граници и това било ясно на всички, които са учили физика. Турската икономика от друга страна била много по-силна, затова и от Истанбул излъчвали над 100 радиооператора, докато в България сме имали само три национални радиа – БНР, Дарик и Фокус.

Станете почитател на Класа