Кабинетът отпуска 5,5 милиона лева за военното НДК

Кабинетът отпусна допълнителни 5,5 млн. лв. за ремонта на бившата сграда на военните в центъра на София, по-известна като „военното НДК“. Това обяви преди началото на правителственото заседание в сряда премиерът Бойко Борисов. Комплексът бе предоставен на Софийски районен съд и Софийската районна прокуратура.
Борисов обяви, че в този момент на криза правителството допълнително отпуска още 5,5 млн. лв. за ремонта на тъй нареченото “военно НДК”, където вече ще се помещава Софийският районен съд и Софийската районна прокуратура. “Парите са необходими, за да стартира веднага обществената поръчка, проектът тръгва, обясни правосъдната министърка Диана Ковачева. - Така общата сума, отпусната за ремонта, става 15 млн. лв.”
По този начин ще се реши проблемът с натовареността на съдиите, а ще има и възможност да се назначат още магистрати.
“Даваме допълнително тези пари. Единият корпус е готов, залата я преграждаме наполовина и правим 35 заседателни зали, където да текат процесите”, поясни и премиерът Борисов, като припомни, че първоначално е било замислено цялото това нещо да представлява една огромна зала като тази в НДК.
Премиерът припомни още, че е поел ангажимента пред магистратите ремонтът да бъде придвижен по най-бързия начин и си е спазил думата.

Станете почитател на Класа