Кунева: ГЕРБ, БСП и ДПС да признаят за изборните манипулации

От новата партия на Меглена Кунева „Движение България на гражданите“ поискаха ГЕРБ, БСП и ДПС да признаят, че са купували и фалшифицирали гласове на предишни вотове и да се извинят за това на избирателите.
Това е условието, при което хората на Кунева биха се включили в инициираните от левицата разговори за честни избори. Миналата седмица от БСП апелираха за общи действия срещу изборните манипулации политическите сили, които са против ГЕРБ и присъдружните й формации.
Дясната ръка на Меглена Кунева – Даниел Вълчев, постави още няколко условия за участие на ДБГ в инициативата на левите. Той поиска парламентарните партии да внесат в НС промени в Закона за политическите партии, с които да намалят наполовина държавните си субсидии. Надвзетите средства от началото на този парламентарен мандат пък трябвало да бъдат доброволно върнати в бюджета. Според Вълчев, за трите най-големи партии – ГЕРБ, БСП и ДПС, сумата възлиза на над 40 млн. лв.
От ДБГ настояват до края на октомври да бъдат внесени и промени в Изборния кодекс, с които да се гарантира коректност на избирателните списъци чрез въвеждане на т. нар. активна регистрация.

Станете почитател на Класа