Самотната кандидатура на Станишев за лидер на ПЕС била признание

Фактът, че Сергей Станишев е единствен кандидат за поста президент на ПЕС, е израз на голямото признание за дейността му и на доверието на всички леви партии, членуващи в организацията. Това се казва в съобщение от пресцентъра на БСП по повод пресконференция, дадена от Станишев във вторник на „Позитано“ 20.
„Ако получа подкрепата от партиите от ПЕС, това ще бъде висока оценка за работата ми като временен президент на европейските социалисти, ще бъде огромен шанс за БСП и възможност за България“, заявил лидерът на червените.
Изборът му трябва да се състои на 29 септември в Брюксел на редовен Конгрес на ПЕС.
През изминалата година като президент на ПЕС, Станишев показа, че е способен да организира и координира успешно дейността на европейските социалисти, се казва още в прессъобщението.
В неговия мандат ПЕС стана първата европейска партия, която излезе с категорична позиция срещу споразумението АКТА, хвалят се от „Позитано“ 20.
Освен това Сергей Станишев работил усилено в подкрепа на лявата вълна в Европа, като под неговото ръководство левите спечелили властта в редица страни като Белгия, Словакия, Румъния и Франция.

Станете почитател на Класа