Сергей Станишев става титулярен президент на ПЕС

В събота България вече ще има лидер на голяма европейска партия. Както е известно, на 29 септември е Конгресът на Партията на европейските социалисти, на който председателят на БСП Сергей Станишев се очаква да бъде избран за титулярен президент на ПЕС. Досега той изпълняваше временно тази длъжност.
От пресцентъра на червените в петък разпространиха информация за програмата на форума в Брюксел.
Началото е в 9,15 ч., а мястото е „Square-Brussels meeting centre”. Кандидатурата на Станишев, която е единствена, ще бъде представена в 10,00 ч., а в 12,15 ч. ще бъдат обявени и резултатите от гласуването за президент на ПЕС.
В 13,00 ч. ще започне пресконференция за представителите на медиите, а в 15,15 ч. председателят на Европейския парламент Мартин Шулц ще коментира събитието „ексклузивно за българските журналисти в Брюксел“, съобщават още от БСП.
В рамките на Конгреса ще бъдат утвърдени членовете на Президиума на ПЕС, ще се обсъждат промени в Устава, както и приема на нови членове.
В края е предвидено заключително слово на новия президент на ПЕС. Събитието ще може да бъде проследено на интернет страницата www.pes.eu.
За да подкрепи лидера си, за Брюксел заминава и внушителна българска делегация от БСП.
Вечерта преди Конгреса на ПЕС Сергей Станишев ще събере водещи европейски политици „на лидерска вечеря“, информират още от „Позитано“ 20.

Станете почитател на Класа